Bakåt

ECONANS NEWS V.11 - Econans

(S) FÖRESLÅR PENSION VID 70. 

REGERINGEN STÖTTAR HYRESRÄTTER. 

LÄGE ATT BINDA RÄNTAN? 

HÄLFTEN AV MILJÖBILARNA FÖRLORAR SIN 

KLASSIFICERING.

 

(S) FÖRESLÅR PENSION VID 70

Efter Pensionsmyndighetens rapport om att pensionsåldern bör höjas, berättade socialminister Annika Strandhäll i veckan att detta mycket väl kan realiseras. ”Vi har en verklighet att förhållas oss till – vi lever allt längre”, säger Strandhäll. Rapporten visade på att en person som var född 1985 borde jobba till 70,2 år.

HYRESRÄTTER PRIMERAS

Regeringen har beslutat att höja investerings- stödet för byggnation av nya hyresrätter. – Jag tror att vi med de här förändringarna kommer få ännu fler som är intresserade av att bygga hyresbostäder, inte minst i storstads- områdena säger bostadsminister Peter Eriksson.

LÄGE ATT BINDA RÄNTAN?

SBAB rapporterar i sitt Bolånenytt att det kan vara läge att binda sin ränta. Banken menar på att trots det låga ränteläget, kan det vara sunt att få kontroll på sin framtida ekonomi, samt att en höjning troligen är på gång. Prognosen för de rörliga boräntorna är att de ligger på 1,7 procent i januari 2019 och på 2,1 procent i januari 2020. Bundna i ett eller fem år spås ligga på i snitt 2,0 procent respektive 2,5 procent.

MILJÖBIL ELLER INTE?

DN rapporterade i veckan att hälften av de bilar som idag klassas som miljöbilar, inte får behålla sin klassifiering efter den 1:a juli. Det betyder att fordonsskatten höjs för de flesta av dagens storsäljande modeller. Laddhybrid, el och gas är säkra kort om man vill hålla nere fordonsskatten. Beroende på nivå av koldioxidutsläpp får dessa bilar också en bonus från och med den 1:a juli. Till exempel får man tillbaka 60 000 kr om man kör en ren elbil.