Bakåt

ECONANS NEWS V.9 - Econans

BARNBIDRAGET HÖJS. 

FÅ PENSIONSPARAR. 

AMORTERINGSKRAVET ÄR HÄR. 

DIESELBILAR FÖRBJUDS I TYSKLAND. 

NYPRODUKTIONEN SJUNKER. 

 

BARNBIDRAGET HÖJS

I veckan höjdes barnbidraget med 200 kronor per månad och barn. Det nya bidraget höjs automatiskt och man behöver alltså inte göra någonting för att ta del av det.

FÅ PENSIONSPARAR

Fyra av tio svenskar saknar privat- pensionssparande. Det är särskilt ovanligt bland låginkomsttagare och unga. Vissa menar på att ett statligt skatteintiament i form av avdragsgillt sparande skulle hjälpa. Konsekvenserna kan annars bli bidrag för de som inte får ihop ekonomin på äldre dagar.

AMORTERINGSKRAVET ÄR HÄR

Nej, det blev inte prisrusning på bostadsmarknaden inför amorteringskravet. I veckan infördes kravet och den tydligaste effekten på marknaden var ett historiskt stort utbud och många försäljningar. Dock inga tydliga tecken på återhämtning i prisnivån

DIESELBILAR FÖRBJUDS I TYSKLAND

I veckan bestämdes det att alla dieselbilar som inte uppfyller Euro 6-kraven kommer att få förbud att entra städerna Dusseldorf och Stuttgart. Många menar på att detta bara är början, att liknande regler kommer införas i såväl andra städer i Tyskland som andra länder i Europa.

NYPRODUKTIONEN SJUNKER

För första gången på länge sjönk utbudet av nyproducerade lägenheter. Många byggherrar har stoppat eller skjutit upp projekt. Vissa rön menar på att vi nu ser ett allt större behov av nyproduktion på sikt.