Bakåt

ECONANS NEWS V.8 - Econans

AMORTERINGSKRAVET PÅ INGÅNG. 

SVENSKEN RIKARE ÄN NÅGONSIN. 

DYRARE FLYGRESOR. 

REGERINGEN SATSAR PÅ VIDAREUTBILDNING. 

AMORTERINGSKRAVET PÅ INGÅNG

Den första mars träder amorteringskravet i kraft. Tre av tio säger att de inte vet hur reglerna är utformade. Potentiella effekten av osäkerheten kring amorteringsreglerna och fallande bopriser gör att man drar sig för att flytta, och så kallade inlåsningseffekter uppstår.

SVENSKEN ÄR RIKARE ÄN NÅGONSIN 

Vi svenskar är rikare än någonsin. Snittförmögenheten ligger på 1,7 miljoner kronor. En av de bakomliggande faktorerna är de stigande bostadspriserna de senaste åren. 

DYRARE FLYGRESOR

Inom kort kommer den omdiskuterade flygskatten införas. Skatten är till för att betala för flygets negativa klimatpåverkan. Den extra kostnaden blir 60 kronor per enkel- resa inom Sverige, 250 kronor inom Europa och 400 kronor utanför Europa.

SATSAR PÅ VIDAREUTBILDNING

Regeringen kommer att satsa drygt 20 miljoner på att vidareutbilda yrkesverksamma mitt i livet. Pilotprojektet pågår till 2020 och innefattar kortare högskolekurser. En del av utbildningssatsningen kommer att fokusera på att uppdatera den digitala kompetensen.