Bakåt

ECONONAS NEWS V.4 - Econans

TRUMPS TAL I DAVOS.

BOMARKNADEN, VAD HÄNDER?

SÅ HÄR BRA KOLL HAR SVENSKEN PÅ SIN EKONOMI.

BOVERKET VARNAR.

TRUMPS TAL I DAVOS

Tidigare idag höll Donald Trump sitt beryktade tal vid Economic Forum i Davos. Trump välkomnade företag att etablera sig i USA och stängde inte helt dörren för en bredare internationell handel. Kontentan var att Trump alltid kommer sätta USA först men ”Det är inte samma sak som att bara bry sig om USA” enligt Mr Trump själv.

BOMARKNADEN, VAD HÄNDER?

Enligt de senaste prognoserna kommer den svenska bomarknaden stabiliseras, alternativt backa något. Det visar en sammanställning av de största prognoserna den senaste veckan. Hittills har man sett en nedgång på 10% i rikssnitt, från samma tid föregående år. Många menar på att detta är botten, andra hävdar en nedgång med 5% till.

SÅ HÄR BRA KOLL HAR SVENSKEN PÅ SIN EKONOMI

Enligt en färsk undersökning från Sifo så har knappt en av fyra tillräcklig kunskap för att fatta beslut om sin privatekonomi. Två av tre uppger att de inte har tillräcklig kunskap om vad de kommer få i pension eller hur de kan påverka sin ekonomi.

BOVERKET VARNAR

Enligt analytikern Bengt Hansson kommer bopriserna gå ner med 25-30%. Det är framför allt boprisernas kraftiga uppgång samt kommande räntehöjningar som är de största anledningarna. Samma Bengt spådde en ränta på 7,5% 2012 och en större nedgång redan då. Återstår och se om han är rätt ute nu.